на живо

След 3 часа луд волейбол Соколов победи Казийски в българското дерби

"Лубе Чивитанова" поведе в четвъртфиналния плейоф срещу "Верона"

legavolley.it

Волейболен трилър от най-високо ниво разиграха тимовете на "Лубе Чивитанова", с Цветан Соколов в състава, и "Верона" с Матей Казийски.

След 5 гейма и 3 часа волейбол на най-високо ниво, полуфиналистите от Шампионската лига все пак победиха след 3:2 (32:30, 25:20, 22:25, 23:25, 18:16) и поведоха с един успех над Казийски и компания в мачовете от четвъртфиналния плейоф на италианското първенство.

През целия мач двата тима не успяха да излъчат ясен фаворит, а водачеството често се сменяше. В първия гейм домакините поведоха стабилно в началото, но Казийски и компания успяха да ги настигнат в решаващите точки. Все пак възпитаниците на Фердинандо ди Джорджи записаха частта на своята сметка. Вторият гейм беше по-оспорван в началото, а в края Цветан Соколов и съотборниците му доминираха за 2:0. 

Снимка: legavolley.it

"Верона" беше притиснат до стената, но реагира светкавично, печелейки два оспорвани гейма. Така мачът се реши в тайбрек.

Като корона на атрактивната игра, петият гейм предложи нова порция волейболни емоции. "Лубе Чивитанова" поведе в началото и по всичко изглеждаше, че се приближава до победата. Само че волейболистите на "Верона" изравниха за 11:11. Последва размяна на атрактивни отигравания. В крайна сметка Цветан Соколов и компания се поздравиха с първа победа в четвъртфиналния плейоф.

Снимка: legavolley.it

Матей Казийски записа 22 точки за "Верона", докато Соколов отбеляза 27 за "Лубе Чивитанова". Най-резултатен в мача беше Леал от отбора на победителите с 28 точки.

Следващата седмица домакин на втория сблъсък от четвъртфиналите ще бъде "Верона".

В друг мач от този етап на първенството "Перуджа" се наложи убедително над "Монца". Тимът на капитана на националния тим Виктор Йосифов записа очаквана загуба с 0:3 (29:31, 16:25, 11:25).