на живо

След 5 гола в мача: "Манчестър Юнайтед" отстрани "Ливърпул" от борбата за Купата

"Червените дяволи" ще играят в петия кръг на надпреварата

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" ще играе в петия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия. "Червените дяволи" успяха да победят "Ливърпул" с 3:2 в една от най-очакваните срещи в турнира. 

Мачът предложи множество положения и голове, за разлика от предишния сблъсък между двата тима за първенството (на 17 януари), завършил 0:0.

Резултата на "Олд Трафорд" откри Мохамед Салах в 18-ата минута. Той получи страхотен пас от Фирмино, а защитниците на "Манчестър Юнайтед" не успяха да реагират адекватно.

Снимка: Getty Images

Равенството беше възстановено 10 минути по-късно. Пол Побга отне топката, подаде на Рашфорд, който от своя страна продължи към Мейсън Грийнууд, а последният не сбърка. 

През втората част паднаха 3 попадения. Първо Рашфорд даде предимство на домакините, а след това Салах реализира и второто си попадение в мача.

Снимка: Getty Images

След него темпото спадна, но "червените дяволи" се оказаха по-съобразителни. В 78-ата минута Бруно Фернандеш успя да прати топката във вратата на "Ливърпул" от пряк свободен удар за крайното 3:2.

Снимка: Getty Images

По този начин домакините се класираха за петия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия.

"Юнайтед" ще направи опит да спечели трофея за 13-и път в своята история, докато "Ливърпул" (със 7 трофея) няма да играе на финал за 8-а поредна година.