на живо

Лестър победи Селтик след дузпи

Шампионите на Шотландия и Англия завършиха 1:1 в редовното време

Getty Images

След 1:1 и 6:5 при дузпите, Лестър победи Селтик в първия си мач от "Интернешънъл чемпиънс къп".

На стадион "Паркхед" в Глазгоу шампионите на Англия започнаха по-силно и контролираха срещата. През първото полувреме обаче пропуските бяха по два и за двата отбора, като Уйоа и Марез пропуснаха за "лисиците", а същото за "детелинате" направиха Дембеле и Грифитс.

Със самото начало на второто полувреме обаче звездата на Лестър Марез излъга двама играчи на Селтик и с фалцов удар с левия крак намери далечния ъгъл на вратата на Гордън за 1:0.

Отговорът на домакините не закъсня много и 12 минути по-късно О'Конъл също с фалцов удар намери обратния ъгъл на вратата на Лестър и не остави шансове на влезлия на почивката Каспер Шмайхел.

Последваха много смени от страна и на Клаудио Раниери и на Брендън Роджърс, което наруши ритъма на игра на двата отбора и нови голове не паднаха.

При първите общо 10 дузпи никой не сгреши. При шестата за Селтик обаче Форест се пречупи и ударът му беше спасен от Шмайхел. Веднага след това Амарти реализира и донесе победата на Лестър.

На Селтик му предстои идната седмица гостуване на Астана на Станимир Стоилов в мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига, а иначе в следващия си мач в турнира се изправя срещу Барселона на 30 юли.

Ден по-късно пък е втората среща на Лестър в надпреварата срещу ПСЖ.