на живо

След гръмкото начало - "Олимпик" Лион не спечели във втори пореден мач (ВИДЕО)

"Хлапетата" не победиха "Бордо", въпреки че разполагаха с гол преднина

След гръмкото начало - "Олимпик" Лион не спечели във втори пореден мач (ВИДЕО)

"Олимпик" Лион изпусна гол преднина и завърши 1:1 при домакинството на "Бордо" в среща от четвъртия кръг на френското футболно първенство.

След като спечелиха първите си две срещи за сезона с обща голова разлика 9:0, "хлапетата" не съумяха да постигнат победа във втори пореден двубой. В средата на седмицата те допуснаха поражение с 0:1 при гостуването на "Монпелие". Както тогава, така и сега основна причина за слабия резултат бе необмислено действие от футболист на "Лион" - в 62-ата минута Тиаго Мендес получи втори жълт картон за неразчетен шпагат, а гостите изравниха само пет минути по-късно.

Треньорът на "хлапетата" Силвиньо може и да получи критики от специалистите във Франция, след като в стартовия си състав не включи централния нападател Муса Дембеле, Бертран Траоре и Люка Тузар, които бяха неизменни титуляри в първите три срещи на отбора.

Снимка: Getty Images

Домакините организираха по-опасни нападения през първото полувреме и в 31-ата минута взеха преднина чрез хубав гол на Мемфис Депай. Холандецът се възползва от чудесно подаване на Мартен Терие и прати топката покрай опитния вратар на съперника Беноа Костил. Мемфис се изравни с Виктор Осимхен от "Лил" на върха в голмайсторската класация, като и двамата имат по 4 попадения в шампионата.

До почивката "Бордо" нямаше удар в очертанията на вратата на домакините, но веднага след червения картон на Мендес "жирондинците" демонстрираха по-решителни действия в заключителните етапи от своите нападения.

В 67-ата минута Антони Лопеш отрази удар на Никола де Превил, но при последвалата добавка Джими Брианд бе точен за 1:1. Нападателят се разписа срещу бившия си клуб, чийто цветове защитаваше от 2010 до 2014 г.

Снимка: Getty Images

В последните минути играчите на "Бордо" не съумяха да преодолеят стража на домакините отново, опитвайки да го направят най-вече с удари от извън наказателното поле.

"Жирондинците" продължават да са изключително неудобен съперник на "Олимпик" Лион. Те не загубиха гостуване на опонента си за четвърти пореден сезон, както и за седми път в последните осем издания на Лига 1. "Хлапетата" остават без успех у дома в съперничеството от февруари 2016 г., както и със само един в последните 7 срещи с "Бордо".

Със 7 точки "Лион" заема временна трета позиция в класирането, а "Бордо", който не загуби в трети последователен двубой, се изкачи до осмата позиция с актив от 5 точки.

Тагове:

лига 1