на живо

След грешките на Кариус: "Ливърпул" в търсене на нов вратар

Мърсисайдци вече имат списък с евентуални заместници

Кошмарният мач на вратаря Лорис Кариус за "Ливърпул" при загубения финал от "Реал" Мадрид с 1:3 едва ли скоро ще бъде забравен от мърсисайдци. Логично ръководството на клуба вече търси нов страж, а германецът може да стане дори трети избор.

След срещата английските медии веднага спекулираха варианти за заместник на вратаря. Един от тях е стражът на "Рома" Алисон. Бразилецът е изиграл през сезона 37 мача в Италия и е допуснал 28 попадения, което прави по по-малко от гол на среща. 25-годишният футболист преди това се е подвизавал в "Интернасионал", а изглежда, че е сред забелязаните на Юрген Клоп.

Римляните обаче няма да се разделят с бразилския национал срещу по-малко от 70 млн. евро.

Друго от интересните имена, които се свързват с "Анфийлд", е това на Ян Облак - словенският вратар на "Атлетико" Мадрид. Стражът изиграва един от най-силните си сезони с фланелката на "дюшекчиите", като през настоящата кампания е пропуснал само една среща от испанското първенство. 

В щаба на "Ливърпул" следят изкъсо и ситуацията с 19-годишния вратар на "Милан" Джанлуиджи Донарума. Италианецът се превърна в неизменна част от "росонерите", като няма пропусната игрова минута от сезона в "Серия А". Все още обаче не е ясно бъдещето на футболиста, тъй като той намекна на няколко пъти, че иска да бъде трансфериран.