на живо

След интервю на Неймар: Ще отиде ли Меси в ПСЖ?

Според медиите във Франция, аржентинецът е сигурно ново попълнение на парижани

Getty Images

Интервю на звездата на футболния "Пари Сен Жермен" Неймар разбуни духовете! Ще го видим ли отново в тандем с Лионел Меси? При това още от следващия сезон? 

Бразилецът заяви, че много иска отново да играе с Меси, който през цялата си професионална кариера носи фланелката на "Барселона". Двамата играха заедно в каталунския клуб в периода 2013-2018 г., като помогнаха на тима да спечели 2 пъти шампионската титла в Испания (2015 и 2016 г.) и веднъж Шампионската лига (2015 г.). През 2018 г. бразилецът премина в ПСЖ за рекордните 222 млн. евро.

Снимка: Getty Images

"Искам само едно - да играя отново с Меси. Това е, което трябва да направим през следващата година. За да изпитаме още веднъж удоволствието да сме заедно на терена. Клубът знае за това. Бих отстъпил моето място, да играе вместо мен, аз ще съм резерва... Трябва да го направим следващия сезон!", заяви Неймар пред ESPN.

Не е изключено отново да видим такова сътрудничество. Лионел Меси - сочен за един от най-добрите действащи футболисти, заяви желанието си да напусне "Барселона" през лятото на 2020 г. Тогава от клуба не уважиха желанието му да се възползва от клаузата за разтрогване на договора си, който изтича през 2021 г. Вместо това определиха откупната му клауза в размер на 700 млн. евро. 

Интерес към Меси проявяваше "Манчестър Сити" - клуба, ръководен от Хосеп Гуардиола, с който аржентинецът работи добре и в "Барселона" в периода 2008-2012 г.

В "Пари Сен Жермен" Лео също може да получи добра заплата. Медиите във Франция вече смятат Меси за сигурно ново попълнение на шампиона на страната в последните 3 сезона. 

"Убеден съм, че той ще дойде в ПСЖ. И не се шегувам", заяви Даниел Риоло от "RMC Sport".

Според Гием Балаге от "Sky Sports" Меси със сигурност ще напусне "Барса" в края на сезон 2020/2021, когато изтече контрактът му.

"Въпросът е дали ще избере "Манчестър Сити" заради Пеп Гуардиола и Чики Бегиристайн, или ПСЖ с Неймар", заяви той.

Снимка: Reuters

Решението на ръководството да не се раздели с Меси през лятото доведе до недоволство у феновете, които обвиниха силните хора на "Камп Ноу", че не уважава един от емблематичните си футболисти. Това предизвика оставката на президента Хосеп Мария Бартомелу и предварителни избори, които са насрочени за януари 2021 г.