на живо

След луд мач: Тийм отстрани Кирьос и ще играе срещу Григор

Битката в трети кръг продължи 5 сета

Reuters

Номер 3 в световната ранглиста по тенис - Доминик Тийм, ще бъде съперник на Григор Димитров на осминафинал на Откритото първенство на Австралия.

Австриецът успя да победи местния любимец Ник Кирьос и да продължи напред в турнира, в който игра финал през миналия сезон.

Снимка: Reuters

Тийм и известния с необуздания си нрав австралиец показаха страхотно шоу на корта. Първоначално Кирьос поведе с 2:0 сета, за радост на привържениците по трибуните, които от утре ще трябва да гледат мачовете от вкъщи. 

Австриецът обаче не се отказа. Показа здрави нерви и, въпреки освиркванията и пламенната подкрепа към неговия съперник, постигна впечатляващ обрат. Срещата продължи над 3 часа и 20 минути и предложи страхотни оспорвани разигравания и тенис на най-високо ниво.

Снимка: Reuters

На осминафиналите в Мелбърн Тийм и Димитров ще се изправят един срещу друг за шести път. Българинът достигна до този етап на надпреварата, след като съперникът му Пабло Кареньо Буста се отказа заради контузия.

В момента роденият в Хасково тенисист има леко предимство и води с 3:2 победи. За последно Димитров и Тийм играха един срещу друг през 2019 г., а българинът постигна успех в Париж.

Снимка: Reuters

Победителят от този мач ще се изправи на четвъртфинал срещу квалификанта от Русия Аслан Карацев или Феликс Оже-Алиасим от Канада.