на живо

Меси купил апартамент в Маями за 8,3 млн. евро. Отива ли в отбора на Бекъм?

Жилището е с изглед към Океана, има и отделен асансьор за автомобил

Сагата с трансфера на Лионел Меси взе неочакван завой, след като се появи информация, че той може все пак да остане в "Барселона" още две години. Твърди се, че след това планира да замине за Щатите и да приключи кариерата си в тима на Дейвид Бекъм.

Аржентинецът, чийто контракт с "Барса" изтича през следващото лято, за малко да прекрати 19-годишния си престой в отбора през последния трансферен прозорец, когато информира клуба с факс, че иска да си ходи.

Снимка: Getty Images

33-годишният нападател остана заради легалните последици от евентуалното му преждевременно напускане и клаузата за откупуване в размер на умопомрачителните 700 млн. евро. Въпреки това Меси все по-сериозно гледа към изхода на "Камп Ноу". Най-сериозните кандидати за подписа му са "Манчестър Сити" и "Пари Сен Жермен".

Изглежда обаче 6-кратният носител на "Златната топка" вече е взел решение за бъдещето си... тъй като е купил нов, луксозен апартамент за 8,3 милиона евро в Маями, Флорида.

Снимка: Reuters

Според радио Cadena SER, за момента Меси се е отказал от желанието си да напусне "Барса", а вместо това ще поднови договора си до лятото на 2023-а. След това ще отиде в Маями, където ще сложи и край на състезателната си кариера.

Една от причините за това е, че футболистът иска децата му да учат в американски гимназии преди да постъпят в университет.

Cadena SER твърди още, че аржентинецът е закупил жилището в суперлуксозната сграда "Porsche Design Tower" преди година и половина.

60-етажната сграда, която има изглед към Океана и отделен асансьор за автомобил, е открита през 2014 г. и е разположена само на 25 минути шофиране от "Интер Маями Стейдиъм".

Информацията подкрепя вече появили се слухове, че нападателят смята да прекрати кариерата си в тима на Дейвид Бекъм - "Интер" Маями. Наскоро аржентинецът сподели, че не е изключено да се премести в САЩ в даден етап от кариерата си.

"Бих желал да играя в Съединените Щати, да усетя какъв е животът там и как се играе в тяхнаха лига... но накрая ще се върна в "Барселона".

"Не мисля твърде много напред в спортно отношение. Просто искам да видя как ще завърши сезонът.", коментира Меси в едно от последните си интервюта.