на живо

След победа в Унгария - АЕК е близо до групите на Шампионската лига (ВИДЕО)

МОЛ ще преследва обрат в Атина, за да види групите на Шампионската лига

БГНЕС

АЕК Атина за първи път в историята си постигна победа като гост на унгарски отбор. И това се случи в перфектен момент. "Жълто-черните" спечелиха с 2:1 при визитата на МОЛ Види от плейофния кръг за влизане в групите на Шампионската лига, осигурявайки си сериозен аванс преди реванша на олимпийския стадион в Атина след седмица. Гръцкият тим обаче може да изпитва и чувство на разочарование, защото водеше с 2:0, а имаше отлични шансове да отбележи още няколко попадения, с което напълно да убие интригата.

Гостите, които в историята си имат 4 участия в груповата фаза на надпреварата, получиха предимство още в 22-ата минута, когато опитният атакуващ халф на МОЛ Види бе изгонен с директен червен картон за опасно влизане в краката на Анастасиос Бакасетас.

Само 12 минути бяха достатъчни на АЕК да се възползва от численото си превъзходство. В 34-ата Виктор Клонаридис откри, правейки добавка след неубедителна изява на вратаря Ковачик. Малко след това Атила Фиола пропусна 100-процентов шанс за домакините, а "жълто-черните" също не завършиха подобаващо няколко обещаващи атаки.

Четири минути след почивката АЕК удвои преднината си. Бакасетас стреля от границата на наказателното поле, а получилият се рикошет от бранител на унгарския тим заличи каквито и да е шансове на Ковачик. След нови 4 минути обаче главният съдия Джанлука Роки показа еднакъв критерии в отсъжданията си, вдигайки директен червен картон и на Бакасетас за идентично влизане, като това на Хусти.

Снимка: БГНЕС

Макар и вече при числено равенство, тимът от Атина продължи да бъде по-активен, пропускайки чисти положения. Играчите на МОЛ Види реагираха около 70-ата минута, когато вдигнаха темпото драстично. Основната причина бе голът на сръбския ветеран Данко Лазович в 67-ата минута. 35-годишният нападател надигра съперник и с хубав завършващ удар преодоля и вратаря. До края Лоик Него опропасти златен шанс да втори гол във вратата на гръцкият съперник, като не успя да уцели празната врата от 4-5 метра.

Загубата е първа за МОЛ Види в 11 официални мача за тима от началото на сезона. Все пак попадението на Лазович запази минимални шансове на унгарския шампион преди ответния сблъсък. А той ще бъде изкючително тежък, като статистиката показва, че АЕК има пет победи от пет домакински двубоя срещу унгарски опоненти.

Снимка: БГНЕС

Тагове: