на живо

Само две крачки до най-значимия рекорд на Шумахер

Люис Хамилтън подобри още едно постижение на легендарния германец

Reuters

92 победи. С една повече от Михаел Шумахер. Толкова има вече на сметката си Люис Хамилтън след успеха в Португалия, с който пренаписа историята във Формула 1.

Шесткратният световен шампион подобри постижението на Шумахер 14 години след като легендарният германец записа своята 91-а победа. Сега идва ред на най-значимия рекорд - изравняването на седемте световни титли на Михаел Шумахер.

След триумфа на "Портимао" Хамилтън поведе със 77 точки пред съотборника си от "Мерцедес" Валтери Ботас, а седмата титла вече е само на 2 или 3 състезания разстояние.

"Днес е отвъд най-смелите ми мечти. Михаел, винаги ще имам огромно възхищение и уважение към теб. Наистина е чест да ме споменават в едно и също изречение заедно с теб. Не мога да изразя колко съм благодарен на тим "Люис Хамилтън". Благодаря ви от цялото си сърце за това, че винаги вярвате в мен. Продължаваме да се изкачваме", написа Люис Хамилтън след победата в Португалия. 

До края на този странен сезон, започнал с голямо закъснение заради пандемията от COVID-19, остават още 5 старта. Следващият е в Италия на "Имола" на 1 ноември.