на живо

След разочарованията в Европа: "Лудогорец" и ЦСКА в битка в първенството (АНКЕТА)

Кой от двата тима ще победи

Lap.bg

16-ият кръг на Първа футболна лига у нас завършва с едно от най-чаканите дербита. Един срещу друг на стадиона в Разград се изправят "Лудогорец" и ЦСКА. 

Как ще завърши дербито?

Двата тима не са се срещали през настоящия сезон, а по традиция мачовете им носят много заряд. Срещата е с начален час 17:15.

Снимка: Lap.bg

В последните си мачове и двата тима разочароваха феновете. "Лудогорец" загуби с 0:1 от Цървена звезда в груповата фаза на Лига Европа. ЦСКА отстъпи на "Бодьо Глимт" с 0:2 в Норвегия в Лигата на конференциите. 

У нас положението на двата тима е "по-розово". "Лудогорец" е лидер в класирането с 33 точки от 13 мача. "Червените" са втори с 29 точки от 12 мача.

Снимка: Lap.bg

Двата тима ще трябва и да мислят как да спестят сили, тъй като им предстои изключително натоварен период. До 20 декември разградчани трябва да изиграят 6 мача, а ЦСКА - 7. 

Въпреки че букмейкърите смятат домакините за фаворит, тимът на Станислав Генчев ще трябва да се справя без редица контузени и в отсъствието на наказания Оливие Вердон. В ЦСКА нямат чак толкова сериозни проблеми, а Стойчо Младенов призна в Норвегия, че отборът е играл с мисъл за мача срещу "Лудогорец".

Снимка: Lap.bg