на живо

След рекордните 22 сезона в НБА: Винс Картър се оттегля (ВИДЕО)

Баскетболната легенда слага край на славната си кариера

На 43-годишна възраст и след рекордните 22 сезона в НБА, легендарният американски баскетболист Винс Картър сложи край на кариерата си. "Официално приключих с професионалния спорт", заяви Картър, който прекара последните два сезона в "Атланта Хоукс". Олимпийският шампион от Сидни 2000 е първият от НБА, играл в четири десетилетия, след като дебютира в най-силното баскетболно първенство през 1998 г. с екипа на "Торонто Раптърс".

"Хоукс" не са сред 22-та тима от НБА, които ще подновят кампанията в НБА на 31 юли. Сезонът ще бъде довършен в "Дисни Уърлд" в Орландо (Флорида).

Картър обяви, че решението било улеснено от факта, че последната му стрелба - тройка при загубата със 131:136 от "Ню Йорк Никс", бе успешна.

"Може би щеше да е различно, ако не бях вкарал тогава. Щях да тръпна в очакване да се завърна дори за минута и да отбележа. Последният ми мач бе на 11 март. Не мога да кажа, че още тогава съм решил да спра с баскетбола, но беше скоро след това.", сподели Картър.

Винс игра за цели осем отбора, но най-паметни остават изявите му за "Торонто Раптърс", с които си заслужи прякора "Еър Канада" заради зрелищните забивки и времето, прекарано в полет към коша.

Картър стана новобранец на годината още в дебютния си сезон, а впоследствие взе участие в осем "Мача на звездите".

Тагове: