на живо

След счупена ракета и куп пробиви Адриан Андреев е в следващия кръг на "Ролан Гарос"

Българският тенисист с победа на старта при юношите в Париж

Поставеният под номер 7 в основната схема на юношеския турнир на "Ролан Гарос" - Адриан Андреев, стартира участието си с победа с 6:2 7:6 (6) над участващия с „уайлд кард“ Артюр Казо от Франция. В спор за място сред най-добрите 16 при момчетата българинът ще трябва да се справи с Жилбер Соарес Килер от Бразилия, който победи квалификанта Зинк (САЩ) с 6:2 6:4.

В първите 5 гейма никой не успя да вземе гейм при свой сервис. След това Андреев подобри играта си, с което спечели първия сет с 6:2 за 35 минути.

Във втория сет представителят на домакините излезе преобразен и бързо поведе с 3:0. Това предизвика гневен изблик у българина, който с голяма ярост счупи една от ракетите си.

Все пак Андреев все пак върна пробива си изоставане и взе своето при 2:4, когато не даде и точка на своя опонент. Стигна се до тайбрек, в който родният тенисист успя да вземе своето и да спечели частта с 8:6.

 

Българинът направи с цели четири двойни грешки в срещата, но с доста по-високия процент на вкаран първи сервис (72%) Андреев успя да пречупи своя опонент.

По-късно днес на кортовете във френската столица Гергана Топалова ще изиграе своята втора среща на турнира срещу аржентинката Карле. Двубоят ще започне след 16:30. За да стигне до тази среща, българката се справи с американката Наташа Събаш с 6:4 6:0.