на живо

Следващият съперник на България победи световния шампион

Финландия се справи с Франция в контролна среща

Reuters

Следващият съперник на българския национален отбор по футбол - Финландия, победи световния шампион от 2018 г. Франция в приятелска среща, играна в Париж.

"Лъвовете" ще се изправят срещу скандинавския тим в неделя (15 ноември) в мач от Лигата на нациите. Преди сблъсъка финландците "загряха" с убедителен успех с 2:0 над именития си съперник, докато родните национали победиха с 3:0 Гибралтар.

Гостите успяха да вкарат и двете попадения през първото полувреме. Точни бяха дебютантите за Финландия - Маркус Форс (28-а минута) и Онни Валакари (31-а минута). 

Снимка: Reuters

Селекционерът на Франция Дидие Дешан всъщност не пожали звездите на тима. Като титуляри започнаха Пол Погба, Оливие Жиру и Уисам Бен Йедер. След почивката се появиха Антоан Гризман, Н'Голо Канте и Антони Марсиал, които също не успяха да реализират поне едно попадение за домакините, въпреки очевидното им преимущество на терена.

Снимка: Reuters

Съдия на срещата беше българинът Никола Попов, който не показа нито един жълт картон за 90 минути.

Това беше девети мач между двата тима. Съперничеството им стартира през 1960 г. на квалификациите за световното първенство в Чили. Победата обаче е първа за Финландия след 8 успеха за "петлите". 

Снимка: Reuters

Скандинавците ще се изправят срещу България на 15 ноември в София, а след това им предстои гостуване на Уелс на 18 ноември.

Следващите мачове на "Петлите" в Лигата на нациите са срещу европейския шампион Португалия (14 ноември) и Швеция (17 ноември).

Снимка: Reuters