на живо

"Слонове" и "орли" в поредния ден на Купата на африканските нации

Гледайте 3 мача от турнира, пряко по RING днес

Reuters

Резултатите продължават да се трупат, а феновете да искат все повече и по-изразителни победи! Купата на африканските нации е в разгара си, предоставяйки ни възможност да гледаме атрактивен футбол в топлите месеци у нас.

И днес RING ще излъчи 3 срещи от груповата фаза пряко, а в тях ще може да гледаме едно "стадо" "слонове" и две "ята" "орли".

В 17:30 ч. Кот д'Ивоар ще се изправи срещу Южна Африка. "Слоновете", които грабнаха титлата през 1992 и 2015 г. са един от фаворитите. Само че вече ги няма звездите - Дидие Дрогба, Яя Туре и Коул Туре. Сега селекционерът Ибрахим Камара трябва да разчита на нападателя на "Лил" Никола Пепе, Франк Кеси от "Милан" и финалистът в Шампионска лига с "Тотнъм" Серж Орие. На тях ще се противопоставят южноафриканците, които нямат толкова звезден статут, но в 6-те мача помежду им нямат загуба срещу този съперник.

Снимка: Reuters

В 20:00 ч. Тунис ще спори с Ангола. Победителите от 2004 г. са сред едни от първите, които се класираха за тазгодишното издание на надпреварата. Вахби Хазри от "Сент Етиен" ще води атаката на "орлите". Най-голямата звезда на "Ангола" пък е Бастос от "Лацио".

Денят завършва със срещата в 23:00 ч. между Мали - отбор, който също носи прозвището "орлите" и дебютанта Мавритания.

Как ще се развият мачовете? Гледайте пряко по RING днес (24 юни).