на живо

Словакия се справи с Русия за първа победа на Евро 2016

Словакия - Русия 2:1

Getty Images

Словакия победи Русия с 2:1 и постигна първа победа в група "Б" на европейското първенство по футбол във Франция. По този начин словашкия тим се изравни на върха в класирането с отбора на Уелс, който утре се изправя срещу Англия.

Снимка: Getty Images

Отборите на Русия и Словакия започнаха мача равностойно.

Постепенно словаците започнаха да владеят топката повече и в 10-ата минута Хамшик стреля силно, но ударът му премина над вратата.

Русия заигра по-добре и в 23-та минута стигна до първа възможност пред вратата на Козачик. Артьом Дзюба стреля с глава, но топката се отклони от страничната греда.

5 минути по-късно Русия получи нов шанс да поведе в резултата, но ударът на Смолов профуча край страничната греда на вратаря.

Снимка: Getty Images

Футболистите на Ян Ковак се възползваха от зачестилите пропуски на „Сборная” и в 32-ата минута поведоха в резултата. Точен за Словакия бе Владимир Вайс след асистенция на Хамшик.

В 45-ата минута самият Марек Хамшик направи 2:0 за словаците, отбелязвайки един от най-красивите голове на шампионата до момента.

Снимка: Getty Images

Русия започна с натиск второто полувреме, но въпреки това опитите им да застрашат вратата на Козачик не се получаваха до 80-ата минута. Тогава Смолов центрира за Глушаков, който с глава намали за 1:2.

След гола, Русия натисна още по-сериозно съперника си в неговата половина.

Глушаков и Дзюба получиха още няколко възможности да изравнят, но не успяха да го направят.

Снимка: Getty Images

Така Словакия записа първа победа на шампионата, след загубата от Уелс в първия кръг.

Русия продължава без победа в група „Б”. „Сборная” направи 1:1 с Англия в първия си мач на Евро 2016.

Словакия се изравни с Уелс на върха във временното класиране, а Англия и Русия са съответно трети и четвърти с по една точка.

Утре е мачът между Англия и Уелс.