на живо

Словакия шокира Испания

Европейските шампиони паднаха с 2-1 в Жилина

Getty Images/Guliver Photos

Словакия победи Испания с 2-1, носейки голямата изненада на този кръг от квалификациите за Европейското първенство.

Словаците поведоха с гол на Юрай Куцка в 17-тата минута. Той вкара директно от свободен удар, възползвайки се от поредната неубедителна намеса на Икер Касияс.

Хората на Висенте дел Боске натиснаха, но започнаха да редят пропуск след пропуск пред вратата на Козачик.

След почивката треньорът на испанците извади двама от бранителите си - Хуанфран и Албиол, пускайки Санти Касорла и Педро. Пако Алкасер пък влезе на мястото на Давид Силва.

След нова порция пропуски, именно Пако Алкасер изравни десетина минути преди края. При гола му обаче останаха много сериозни съмнения за засада.

И когато всички очакваха, че испанците ще натиснат за победата, Словакия реши да се възползва от смените в защитата на Дел Боске.

След силен пробив отдясно, Дюрис центрира блестящо към Мирослав Щох, който заби топката за втори път във вратата на Касияс.

Това е първа загуба за Испания в групата, както и първо поражение в европейски квалификации от 2006 г насам. Последният резулат различен от победа за иберийците в евроквалификации бе от 2007г.

За Словакия стартът в квалификациите е просто приказен, след като миналия месец отборът успя да победи и Украйна като гост