на живо

Сензационни резултати в хокейния турнир в Пьонгчанг

Словения и Словакия с победи над САЩ и Олимпийски атлети от Русия

В група „Б” от олимпийското хокейно състезание при мъжете се стигна до изненадващи резултати и сензационни победители след много драма на леда в Пьонгчанг.

В мача между руснаци и словаци ранно приемущество взеха Олимпийските атлети от Русия след голове на Владислав Гавриков и Кирил Капризов. Словакия обаче не се предаде на считания за фаворит тим и благодарение на Петер Олвеки и Мартин Бакос изравни, а пълния обрат донесе Петер Череснак за крайното 3:2.

Другата сензация в групата бе дело на отбора на Словения, който успя да спечели срещу САЩ след като подобно на словаците направи пълен обрат след изоставане от 0:2. След голове на Ян Мурсак и Ян Урбаш словенците изравниха и се стигна до оувъртайм. В него герой бе отново Мурсак, който реализира победната шайба. Това е и историческа първа победа на Словения над САЩ в хокея.

В следващите дни ще стане ясно дали фаворитите САЩ и Олимпийски атлети от Русия ще успеят да опровергаят очакванията и преминат груповата фаза или Словения и Словакия ще продължат да своя победоносен поход.