на живо

Смърф влезе в пловдивския Общински съвет (ВИДЕО)

Атанас Узунов развесели общинарите на заседанието след спечелването на Купата на България

На днешната (16 май) сесия на Общинския съвет в Пловдив имаше специален гост. Щастлив смърф, който дори взе думата!

Не, не става въпрос за някои от героите от едноименното анимационно филмче, а за футболен запалянко. И по-точно бившият елитен съдия и настоящ административен директор на "Локомотив" Пловдив - Атанас Узунов.

Явно еуфорията от спечелената първа Купа на България от тима вчера (15 май) все още не е напуснала шефа на "черно-белите" и той зарадва общинарите с появата си в костюма на талисмана на клуба. "Смърфовете" - така наричат привържениците на "Локо" от дълги години. 

Узунов беше облечен с екип на тима и се появи на сесията, за да благодари за подкрепата.

"От името на ръководството на "Локомотив" Пловдив искаме да изразим нашата благодарност за феърплея, който показаха двете агитки и самите футболисти. Искаме да благодарим за организацията, която направиха Община Пловдив и полицията - никакви произшествия на отиване и връщане. Показахме, че освен Европейска столица на културата, Пловдив е и столица на футбола. Доказахме наистина, че футболът е една социална магия, която обединява много хора", заяви Узунов, след като махна голямата си глава от костюма. 

В типичния си стил Узунов подари жълта домакинска купа на присъстващия Иван Петков, който преди мача му е заявил, че Купата ще е "жълта" и ще е в ръцете на градския съперник "Ботев".

В крайна сметка "Локо" вдигна първа Купа в своята история след победа с 1:0.

Празненствата за феновете ще продължат по-късно днес. В 17:00 ч. от стадион "Локомотив" в парка "Лаута" ще тръгне шествие, което трябва да бъде в около 18:00 ч. пред сградата на Общината. Там футболистите и ръководството ще покажа още веднъж ценния трофей на феновете.