на живо

Смъртта на българския боксьор - трета на професионалния ринг за последните два месеца

По непотвърдена информация, Борис Станчов се боксирал под друго име

YouTube

Смъртта на 21-годишния българин е трета на професионалния ринг в последните два месеца. Снощи Борис Станчов, който се боксирал под името Исус Величков, издъхна в болница в Албания. Според местните медии българинът не умира от нанесените удари на ринга, а от сърдечен арест. Очаква се докладът от аутопсията да разкрие каква е причината за неочакваната му смърт.

Българинът припада по време на четвъртия рунд в мач от категория "перо" срещу местния представител Ардит Миря на галавечер в Шкодра, Албания. Медицинските лица успяват да го върнат в съзнание и да го транспортират в местна болница, но лекарите губят битката за живота му. 

През юли, в рамките на една седмица от раните си на ринга починаха двама състезатели.

Руснакът Максим Дадашев се боксира в САЩ за позицията на задължителен претендент за титлата в полусредна категория във версия Международна боксова федерация IBF. В 11-ия рунд 28-годишният Дадашев получава много удари в главата и тялото, и тъй като състоянието му не изглежда никак добро, треньорите настояват срещата да бъде прекратена.

След като слиза от ринга му става лошо и губи съзнание. В болницата установяват, че има огромен оток на мозъка. Сърцето му не издържа и той губи най-важната си битка.

Два дни дни по-късно Уго Алфредо "Динамита" Сантилян от Аржентина се боксира срещу уругваеца Едуардо Хавиер Абрю в Буенос Айрес. Носът на Динамита започва да кърви в четвъртия рунд, но боксьорът доиграва мача. След последния гонг той припада и е закаран в болница. Сантилян е опериран заради съсирек в мозъка, но по-къснo получава инфаркт и издъхва в болницата.