на живо

Смехотворен автогол и малшанс изхвърлиха ЦСКА Москва и Миланов от Шампионска лига (ВИДЕО)

Българският национал се представи много силно срещу Волфсбург

Getty Images/Guliver Photos

ЦСКА Москва допусна домакинска загуба с 0:2 от Волфсбург в 5-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига и се прости с надеждите си за класиране на осминафинал. Цял мач за "армейците" игра Георги Миланов, който излезе като титуляр за четвърти пореден път.

През първото полувреме двубоят бе равностоен с териториално надмощие на гостите от Германия. Чистите голови положения липсваха.

След почивката домакините вдигнаха оборотите и създадоха няколко добри ситуации за откриване на резултата. При една от тях Миланов шутира, но изстрелът му бе отразен от Диего Беналио. Малко след това Зоран Тошич уцели гредата на вратата на Волфсбург след брилиянтна комбинация, в която дейно участие взе и българският национал.

Секунди по-късно германският тим нанесе своя удар. Неразбирателство в защитата на домакините доведе до удар от малък ъгъл на резервата Андре Шюрле. Топката нямаше да попадне в очертанията на вратата. Вратарят Игор Акинфеев опита да я улови, но вместо това я прати в собствената си мрежа. В последните секунди Шюрле вкара за 2:0 след страхотен пробив на Себастиян Юнг.

С победата Волфсбург временно се изкачи на върха в класирането във втора група с актив от 9 точки. ЦСКА Москва остава на последното място с 4 точки и има шанс да се класира единствено за елиминациите на Лига Европа.