на живо

Собствениците на линейката от "Славия" - ЦСКА: Повредата е настъпила в мига на инцидента

"Нелепо стечение на обстоятелствата", заяви председателят на съвета на директорите към медицинския център

Собствениците на линейката от "Славия" - ЦСКА: Повредата е настъпила в мига на инцидента

Повредата във вратата на линейката, която не позволи вратарят на "Славия" Георги Петков да бъде незабавно откаран в болница след сблъсъка с Жорди Кайседо от ЦСКА. Стражът изпадна в безсъзнание, след като си глътна езика, а футболистите и шофьорът на линейката се наложи да разбиват вратата.

В предаването "Тази сутрин" председателят на съвета на директорите към медицинския център, който се грижи за возилото - Лалка Коева, заяви, че става дума за нелепо стечение на обстоятелствата.

"Нашето становище е, че тази повреда е настъпила в момента на инцидента. При отварянето на вратата шофьорът е чул едно допълнително щракване и след това е било невъзможно да се отвори вратата. Имаме още две линейки. Вратата се е отваряла, категорично. Тези автомобили ги ползваме всеки ден за наши пациенти, за наши нужди. Така че тя категорично се е отваряла. Просто нелепо стечение на обстоятелствата", каза тя.

Снимка: Lap.bg

При провеждането на футболни срещи у нас клубът домакин е задължен да осигури една линейка на стадиона. Въпросният медицински център често осигурява такива услуги.

"Шофьорът не е знаел. Ние не сме транспортна фирма. Ние сме медицински център. Много добре знаем колко струва здравето на един човек, как бързо може да бъде загубено при някакъв инцидент, колко трудно се възстановява след това. Поемайки отговорността да подсигурим мачовете от българското първенство, сме наясно каква отговорност носим. 10 години подсигуряваме мачовете от българското първенство. Нашите служители и шофьори са имали много тежки случаи на големи мачове с много травматизъм.", заяви Колева.

Снимка: Lap.bg

45-годишният Петков е в стабилно състояние. След преглед във Военно-медицинска академия се очаква да бъде изписан в близките дни и дори да се завърне към тренировките до 2 седмици.