на живо

София Кенин е новата шампионка на Откритото първенство на Австралия

Американката победи Гарбине Мугуруса с 4:6, 6:2, 6:2.

Reuters

Американката София Кенин е новата шампионка на Откритото първенство на Австралия по тенис! Тя победи бившата номер 1 Гарбине Мугуруса с 4:6, 6:2, 6:2 на финала в Мелбърн. 

21-годишната Кенин е най-младата финалистка от 2008 г. насам (тогава на финал игра Ана Иванович, а която изпреварва американката само с няколко дни). Тя е родена в Москва, но се състезава за САЩ. В момента е номер 15 в световната ранглиста, като най-доброто ѝ постижение е 12-та позиция през октомври 2019 г.

Снимка: Reuters

За шампионката представянето на Откритото първенство на Австралия е истинска приказка! Тя постигна победа на финала в третото си участие в основната схема. През 2018 г. отпадна в първи кръг, а през 2019 г. - във втори.

По пътя към титлата тя се справи с Мартина Тревисан, Ан Ли, Шуай Жанг, Кори Гоф, Онс Джабер, Ашли Бартли и Мугуруса. В последния си мач американката постигна обрат за малко над 2 часа.

Снимка: Reuters

Испанката не успя да добави нова титла от Шлема в колекцията си след тези от "Ролан Гарос" 2016 и "Уимбълдън" 2017. Мугуруса вече е с две победи и две загуби във финали от Големия шлем.