на живо

Соколов: Искам да помогна на тима да се класира за олимпийските игри

Диагоналът се присъедини към "лъвовете" във Варна

БФВ

Цветан Соколов се присъедини към националния отбор по волейбол. Диагоналът, който пропусна първите два турнира от Лигата на нациите, за да си почине след тежкия сезон в Италия, вече е във Варна и очаква с нетърпение мачовете пред родна публика през уикенда.

29-годишният диагонал определи класирането за олимпийските игри в Токио през 2020 г. за най-важната цел пред "лъвовете" това лято.

"Моята цел е да се подготвя най-добре и да помогна на отбора да се класира на олимпийски игри. Вярвам, че всички момчета в националния отбор имаме същата цел и същата мечта", коментира Соколов.

От 14 до 16 юни в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта в морската столица "лъвовете" посрещат Австралия, Япония и Италия. 

"Чувството да се завърнеш в националния отбор е много хубаво. От доста време го чакам, да кажем от една година. За жалост миналата година не успях да се завърна в националния отбор, трябваше да направя една операция. Сега съм много щастлив от факта, че се завръщам в националния отбор и то точно във Варна. Очакваме прекрасно волейболно лято, изпълнено с много емоции, най-вече положителни. Стискам палци да зарадваме всички тези хора, които ще дойдат да ни подкрепят, защото в крайна сметка и ние сме едни запалянковци, които просто играят", заяви дупничанинът.

"Всяко състезание започва с малки крачки. Тук сме се събрали да се подготвим най-добре точно за олимпийската квалификация. Чувам, че много хора говорят, че това е мисия невъзможна, но защо пък да е невъзможна? Аз очаквам всеотдайна подкрепа от публиката във Варна - тук сме постигали голяма част от целите си и сме играли мачове на много високо ниво, побеждавали сме много противници, които за момента са били фаворити, побеждавали сме олимпийски шампиони, световни шампиони. Надявам се да покажем нашата игра, нашето лице, да се забавляваме и най-вече - да излезем радостни от крайния резултат", допълни Цветан Соколов.