на живо

Соколов: Бяхме толкова близо, но класирането ни се изплъзна (ВИДЕО)

Една точка лиши България от квота за олимпийските игри в Токио

Соколов: Бяхме толкова близо, но класирането ни се изплъзна (ВИДЕО)

Мъжкият ни национален отбор по волейбол не успя да удържи Бразилия и да се класира за олимпийските игри в Токио догодина. Момчетата на Силвано Пранди бяха само на точка от желаната квота, но изпуснаха шанса си и сега ще трябва да се преборят с още по-сериозна конкуренция за място на Игрите през 2020 г.

Логично след края на мача "лъвовете" бяха разочаровани: "Не успяхме да се възползваме от една ситуация в третия гейм, от една контраатака, която трябваше да я затворим в наша полза... и не успяхме да победим олимпийския шампион. Каквото и да говорим след като мачът е свършил, Бразилия победи и се класира за олимпиада. Сега можем само да коментираме, че сме можели и да победим, но всичко се показва на игрището. Ние не успяхме да се възползваме от техните грешки", каза Цветан Соколов.

Снимка: Lap.bg

"Шансове винаги има. И днес имахме шансове да се класираме за олимпиада. Европейската квалификация ще бъде едно мини европейско с най-силните отбори. Отиваме да играем една руска рулетка. Какво ще се случи там - никой не знае, понеже ще изиграем 7 мача за 8 дни. Да се надяваме да сме здрави и да се подготвим по най-добрия начин. Бяхме толкова близо до класирането, изведнъж ни се изплъзна. Не успяхме и всички в отбора съжаляваме. Имахме възможност да направим нещо голямо, но нека гледаме напред. Има още мачове, още време", добави диагоналът.

Снимка: Lap.bg

"Не успяхме да поддържаме нивото от първите две части, не успяхме да спечелим тази точка. Допуснахме грешки и отборът на Бразилия напълно заслужено спечели мача. Няма как да съм доволен, че загубихме мача. Със сигурност сега ще си говорим за това, че сме играли силно, че сме направили много хубави неща - това ще бъде по-скоро, за да се утешаваме. В момента при мен преобладава горчивината и голямото разочарование от пропуснатата възможност да постигнем тази цел", каза селекционерът Силвано Пранди. 

Снимка: Lap.bg

"На континенталната квалификация ще бъде изключително трудно. За мен е важно след няколко дни да подготвя списъка с играчи, които ще включа за европейското първенство и да се върнем отново в залата. Чака ни много работа. Напълно възможно е да прибавим някой състезател от тези, които не бяха в списъка за олимпийската квалификация. По-вероятно е да извикам състезатели, които вече тренираха с отбора и с които сме поставили основа. Но за да изясним нещата - ще продължа да следвам принципа, който съм започнал. В този месец и нещо успяхме да направим един огромен напредък.", добави италианският специалист.

Снимка: Lap.bg

Мартин Атанасов изигра нов силен мач с националната фланелка. Той смята, че липсата на достатъчно опит и напрежението са повлияли на развоя на двубоя.

"За съжаление не успяхме да натиснем достатъчно противника, не издържахме на напрежението и започнахме да бъркаме. Има и такива мачове - играеш, всичко върви, после от 3-4 елементарни грешки всичко тръгва надолу. Може би липсваше малко повече опит. Не се оправдавам, не се получиха нещата във важните моменти. На втората квалификация ще бъде доста по-трудно, но хората не трябва да имат толкова големи очаквания, колкото сега.", каза Атанасов.