на живо

Соколов или "Перуджа": Шампионът става ясен днес!

Тази вечер от 21:30 пряко по RING можете да проследите решителния пети финал в италианското волейболно първенство

legavolley.it

"Лубе Чивитанова" и "Перуджа" изпратиха финалния плейофен сблъсък в италианското волейболно първенство в решаващ пети мач, който ще определи шампиона.

Двата отбора са се вкопчили в яростна битка, за да достигнат заветния трон в най-силния клубен шампионат в Европа. Плейофът до момента е достигнал до 2:2 победи, като големият въпрос е кой ще спечели дуел номер 5?

Снимка: legavolley.it

За радост на българските привърженици на волейбола, и тази година ще има роден представител на финала. Цветан Соколов продължава да поддържа своя "Лубе Чивитанова" на ниво, но в решаващия сблъсък ще трябва да докаже своя статут на основна фигура в отбора на Фердинандо Де Джорджи.

Тази вечер (14 май) от 21:30 пряко по RING и онлайн на VOYO ще бъде решен новият шампион на Италия. Сблъсък, в който ще бъдат отдели обикновените волейболисти от тези, превръщащи се в легенди след такива сблъсъци.

Снимка: legavolley.it

Домакинът "Перуджа" отново е считан за фаворит, въпреки че в последната четвърта среща не успя да се противопостави на Соколов и компания. Лоренцо Бернарди мечтае за своя втори пореден трофей в Италия начело на "дяволската блокада", но нещото, което най-много дава сила на шампионите, е факторът "Пала Бартон" - залата, в която винаги се играе много трудно. 

"Перуджа" няма загуба у дома вече 2 години, но отборът на "Лубе" копнее да приключи тази серия, при това в точния момент - мач номер 5 от финала. Александър Атанасиевич и Вилфредо Леон - двата коза в ръкава на Лоренцо Бернарди, ще искат повече от всякога да покажат своята класа срещу "Чивитанова" - отбор, който постоянно е дразнител за "дяволската блокада".

Снимка: legavolley.it

От другата половина на полето е отборът на "Лубе", който в рамките на по-малко от седмица ще изиграе два големи финала - в Шампионската лига и в италианското първенство. 

Тимът на Фердинандо Де Джорджи изпитва трудности в решаващите срещи с "Перуджа". През настоящия сезон след петгеймова драма "Чивитанова" отстъпи на шампиона, а през миналата кампания отново изпрати финалния плейоф в пети мач, който загуби в същата зала, в която тази година ще се опита да открадне титлата изпод носа на "Перуджа".

Снимка: legavolley.it

За Цветан Соколов се открива страхотна възможност да спечели Скудетото за трети път (през 2011 с "Тренто" и 2017 г. с "Перуджа")

Очакванията за зрелище са налице. Предстои емоционален и много равностоен двубой, в който нещата ще натежат в полза на отбора, показал по-здрави нерви.

За любителите на волейбола предстои една от най-качествените срещи през годината, в която характерът ще направи разликата между двата отбора, "захапали" се в битка за един ценен трофей - шампионската титла на Италия.

Снимка: legavolley.it
Кой ще е новият шампион?

Отговорът - само по RING и на VOYO.BG от 21:30 ч. днес.