на живо

Цветан Соколов и "Лубе" в битка №3 за титлата в Италия

"Перуджа" - "Чивитанова" тази вечер от 21:30 ч. пряко по RING

legavolley.it

Цветан Соколов ще опита да спечели третата си шампионска титла на Апенините, но осъществяването на тази мечта минава през победа над най-тежкия възможен опонент - "дяволската блокада" - отборът на "Перуджа", при това в неговия дом.

Тази вечер от 21:30 по RING и онлайн на Voyo.bg е дуел №3 между шампиона и "Лубе Чивитанова", където българинът блести с изявите си. Тимът, достигнал първи до три успеха, ще бъде волейболен шампион на Италия.

Двата отбора си размениха по една победа във финалния плейоф, но все още може да се каже, че предимството е за "Перуджа", тъй като за играчите на Лоренцо Бернарди е достатъчно да печелят в своята зала "Пала Бартон".

Снимка: legavolley.it

В последната среща "дяволската блокада" беше надиграна от "Лубе", с което надеждите на гостите в днешния сблъсък, че кралят можем да бъде свален от трона, се увеличиха. 

Крепостта на "Пала Бартон" обаче изглежда трудна за превземане, имайки предвид, че екипа на шампионите носят някои от най-големите имена в световния волейбол - Вилфредо Леон, Александър Атанасиевич и Филипо Ланца. Затова и "червено-черните" са фаворизирани да защитят трофея си от миналата година.

Снимка: legavolley.it

"Чивитанова" доказа, че не просто има силите да се противопостави на шампиона, но може и да го победи. За да вземе шампионския скалп, отборът на Фердинандо Де Джорджи трябва да удари "дяволската блокада" в нейния митичен дом.

Соколов имаше основна заслуга за спечелването на два от геймовете при успеха с 3:1, с което даде надежда на феновете на "Лубе", че тимът може в крайна сметка да триумфира.

Снимка: legavolley.it

За да влезе в историята, българският диагонал ще трябва да поведе своите съотборници в тежкото гостуване на "Перуджа" и накрая да донесе Скудетото в Чивитанова.

Ще успее ли Цветан Соколов да направи втората и предпоследна крачка по пътя към титлата или шампионът ще поведе с 2:1 в серията?

Отговорът - само в каналите на bTV!