на живо

Солскяер с вдъхновяваща рекламна реч преди завръщането на "Юнайтед" на терена

"Докато светът чакаше, ние се подготвяхме", каза мениджърът на "червените дяволи"

Getty Images

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Оле Гунар Солскряер участва в рекламен клип на една от големите марки за производство на спортна екипировка. Като глас зад кадър, той реди вдъхновяващи думи, с които да вдъхне оптимизъм на феновете, които нямат търпение любимците им да се завърнат на терена.

"Докато светът чакаше, ние се подготвяхме. Подготвяхме се да видим как момчетата излизат от тъмния тунел и стъпват отново на терена. Подготвяхме се да покажем отново какво е да сме обединени. Правим го за Бебетата на Бъзби, за Джордж Бест, за отбора от 1992, за трибуната "Стретфорд Енд", за всеки един от нас. Готови сме да се възползваме от момента, да го направим наш. Да бъдем честни - никой не прави по-добри завръщания от "Юнайтед"

Във видеото са използвани кадри от едни от най-славните моменти на тима - гол на Боби Чарлтън, снимки от първия шампионски сезон със сър Алекс Фъргюсън начело, както и попадението на Солскяер от финала на Шампионската лига през 1999 г., спечелен след късен обрат срещу "Байерн" Мюнхен.

"Червените дяволи" излизат за първи път от 3 месеца на терена за официален мач днес (19 юни). Те ще гостуват на "Тотнъм". 

Преди Висшата лига да бъде спряна през март заради разпространението на коронавируса, "Юнайтед" бяха в серия от 12 мача без загуба във всички турнири. В момента тимът на Солскяер е на пето място в класирането, изоставайки на 3 от четвъртия "Челси". Четвъртата позиция в крайното класиране дава право на отбора да играе в Шампионската лига.