на живо

Солскяер се нареди до Бъзби с нова победа

"Манчестър Юнайтед" вкара 2 на "Рединг"

Reuters

Оле Гунар Солскяер изравни постижение на легендарния мениджър на "Манчестър Юнайтед" Мат Бъзби, след като "червените дяволи" си наложиха с 2:0 над опашкаря в Чемпиъншип "Рединг" в мач от турнира ФА Къп и ще играят в четвъртия кръг на надпреварата.

Новият наставник на тима, който наследи на поста Жозе Моуриньо, вече има 5 победи в 5 мача и по този начин настигна Бъзби на върха в класацията за най-добър старт като мениджър. Легендата на английския гранд постигна 5 успеха в 5 срещи през 1945 г. Впоследствие той води тима до 1969 г. и 5 пъти стана шампион на Англия. През 1958 г. той оцелява в самолетната катастрофа, отнела живота на 8 от футболистите му.

Иначе и двата гола за "Юнайтед" паднаха в първите 45 минути. Мата реализира от дузпа в 22-ата минута. При поредна атака той подаде на Фред, който беше в засада. Съдията обаче се допита до системата VAR и отсъди 11-метров наказателен удар заради нарушение срещу испанеца.

В края на полувремето Ромелу Лукаку се измъкна от противниковата защита и вратаря и на празна врата направи резултата 2:0.