на живо

Хюн-Мин Сон официално влиза в казарма

Южнокореецът ще изкара задължителната си служба, докато трае паузата във Висшата лига

Reuters

Нападателят на "Тотнъм" Хюн-Мин Сон ще изкара задължителна казарма в родната си Южна Корея, докато Висшата лига все още е преустановена заради пандемията от коронавирус, съобщиха от пресслужбата на "шпорите".

"Клубът потвърждава, че Хюн-Мин Сон ще изпълни задължителната си военна служба в Южна Корея този месец. Нашият медицински щаб е в редовен контакт с него. Той приключва възстановяването си след фрактурата на ръката, която получи при нашия успех над "Астън Вила" с 3:2 на 16 февруари и продължава да тренира", се казва в изявление на лондончани.

Снимка: Reuters

Сон, който се завърна в Южна Корея в края на март, в момента е под карантина и ще стартира службата си по-късно този месец.

Службата на футболиста ще бъде в съкратен вариант, а той ще се научи да стреля с пушка, ще бъде изложен на сълзотворен газ и ще премине бойно обучение. Освен това ще марширува 30 км.

Предстоят му и занимания с химични, биологични, радиационни и ядрени елементи.

Снимка: Reuters

27-годишният нападател, който е извън игра заради фрактура на ръката от февруари насам, трябваше да изпълни военната служба преди 21 месеца, но временно се размина, когато изведе Южна Корея до златото на Азиатските игри през 2018.

Сон ще се завърне в Лондон след края на казармата си през май.

bTV призовава: останете си вкъщи!