на живо

СПАЛ отложи празненствата в "Ювентус"

Изненадваща загуба на "бианконерите"

Getty Images

Отборът на "Ювентус" загуби от СПАЛ с 1:2 и ще трябва да почака още малко за узаконяването на осмата си поредна титла в Серия "А".

"Бианконерите" се нуждаеха от точка, за да си гарантират трофея, но тимът на Масимилиано Алегри бе неприятно изненадан от непретенциозния СПАЛ.

Алегри пусна експериментален състав, като запази повечето титуляри за ключовия реванш от четвъртфиналите в Шампионска лига срещу "Аякс" във вторник.

Двубоят започна отлично за "Ювентус", който се оттегли с гол аванс на почивката след точно попадение на Мойс Кийн. Италианският национал с котдивоарски корени отклони топката в мрежата след шут на Жоао Кансело в 30-ата минута. Кийн се разписа в четвърти шампионатен мач за "Юве".

Снимка: Getty Images

През второто полувреме гостите от Торино подцениха съперника и домакините сътвориха малко очакван обрат. Кевин Бонифаци изравни в 49-ата минута с глава, а в 74-а минута Серджо Флокари отбеляза победния гол за СПАЛ.

"Ювентус" има 20 точки аванс пред втория "Наполи" и торинци ще ликуват преждевременно с титлата, ако утре неаполитанците не успеят да победят последния "Киево".