на живо

"Спартак" отново на осминафинал в Шампионската лига по плажен футбол

Варненци победиха "Сотао" с 8:4, отбелязаха претендент за гол на турнира

Носителят на титлата на България МФК "Спартак" се класира за втори път в историята си на осминафинал в Шампионската лига по плажен футбол! Варненският тим победи с 8:4 "Сотао" на турнира в португалския град Назаре.

Това е втори успех над представителя на домакините, след като селекцията на Симеон Христов го надигра с 6:3 и в предварителната група.

Българският тим доминираше и поведе с 4:0 с две попадения на Мартин Рачев и по едно на Мариан Мачиука-Мачи и Костадин Иванов. "Сотао" намали в средата на втората част, но Мачи покачи на 5:1, прехвърляйки вратаря. Домакините отново вкараха три минути преди края на третината, но веднага след това капитанът на българите Калоян Цветков покачи резултата с красиво изпълнение директно от корнер - 6:2. Секунди преди края на вторите 12 минути "Сотао" направи 3:6 от дузпа.

В четвъртата от заключителните 12 минути португалците получиха нова дузпа, която реализираха, намалявайки изоставането си на 4:6. Оттук до края обаче "Спартак" не изпусна инициативата. В предпоследната минута Мачи наказа грешка в отбраната на "Сотао" и прати топката в мрежата на португалците, а 55 секунди преди края Калоян Цветков оформи крайното 8:4 с уникален гол със задна ножица, който е претендент за най-красив на турнира.

В спор за място на четвъртфиналите "Спартак" се изправя утре срещу друг представител на Португалия - "Бенфика" Калдас де Раиня, който днес надигра с 5:3 шведския "Норсьо". При евентуален успех варненци ще подобрят най-предното си класиране от 2018 г., когато бяха също на осминафинал, но загубиха.