на живо

Спас Русев: "Левски" е символ на свобода и кауза (ВИДЕО)

"Не очаквайте от мен да коментирам мачовете на всяко полувреме", каза новият собственик на "сините"

Lap.bg

Новият собственик на "Левски" - бизнесменът Спас Русев, обяви, че свързва клуба с думите "свобода" и "кауза". На общото събрание днес той благодари на предишните шефове на отбора и разказа как е станал фен на "сините".

"Първият ми съзнателен спомен за синята фланелка ме връща назад, в една бръснарница на главната улица в Перник. Забравете социалните мрежи днес! Това беше истинската социална мрежа тогава. Всичко се споделяше първо там – щастливите и тъжните мигове, кой къде отива да работи, кой с коя дама се е залюбил, но най-вече какво се случва на т.нар. „зелен килим”, както обичаха в онези години да казват спортните коментатори. Синята фланелка беше някакъв особен символ на свобода и принадлежност към кауза. Забележете „свобода” и „кауза”. Когато имаш тези две неща, винаги после идва красивият футбол, а „Левски” беше това – свобода, кауза и футболни вълнения", разказа Русев.

Той дълги години живее в Лондон и симпатизира и на "Челси".

"Когато отидох със съпругата ми в Лондон, и тъй като обичах футбола, някак си естествено избрах да бъда фен на „Челси”. Основната причина е, че играеха със сини фланелки. Винаги съм търсил синия екип. Бях съхранил онази обич към футбола, към синята фланелка. Имаше особена принадлежност заради чувството за свобода, което даваше „Левски”, заради каузата „Левски”. Бях усетил, че играчите със сини фланелки излизат с обич към футбола. Бях усетил, че публиката ги обича. Несравнимо чувство!", сподели новият силен човек на стадион "Георги Аспарухов".

"Аз обичам футбола и ще дам всичко от себе си, за да върна магията на тази игра. Не очаквайте обаче от мен да коментирам мачове на всяко полувреме. Не очаквайте от мен да се бъркам в работата на треньора. Не очаквайте от мен да се бъркам в работата на Българския футболен съюз. Не очаквайте от мен да напътствам какво трябва да правят феновете и какво да не правят.

Винаги съм вярвал, че онези, които ги е грижа за „Левски”, са добре възпитани, уважават отбора и повече от всичко ги е грижа за доброто представяне на тима. Аз знам, че „Левски” е магия! Усещал съм го със сърцето си и няма причина „Левски” да не бъде пак магия.

Вярвам, че играчите на „Левски” обичат футбола. Вярвам във всеки играч. Трябва да им позволим заедно да играят футбол, днес, сега, този сезон. Те ще разберат, че го правим по начин, по който ние, като собственици и мениджъри на клуба, вие, като журналисти и фенове, и всички заедно се държим с тях и ги подкрепяме. Толкова е просто. Просто е, защото трябва просто да бъдем добри хора.

Добрият футбол ще дойде, защото това е „Левски”! Няма по-голяма магия от „Левски”! Усетих го точно в онази бръснарница, където всички обичаха футбола. Никой, който е обичал нещо и е дал цялото си сърце за това, не е съжалявал после", завърши той.