на живо

Обмисля се спиране на държавната издръжка на "Берое"

Служебният министър на енергетиката не вижда основателна причина дружество с големи загуби да финансира футболен клуб

Обмисля се спиране на държавната издръжка на "Берое"

Служебният министър на енергетиката Андрей Живков заговори за спиране на държавната издръжка на "Берое". Той не вижда основателна причина държавно дружество с големи загуби да финансира футболен клуб. 

"Има (държавни) дружества, които са на печалба и могат да се допуснат по-високи разходи, стига да са оправдани. Има други дружества, които са на загуба, а издържат футболни отбори", каза Живков.

"Тепърва предстоят разговорите (с дружествата) - само са ни дали предварителните си планове. Аз не виждам основателна причина да се финансира отбор, при условие че дружеството е на милиони загуба. Дружеството трябва да реши, ние като министерство не можем да продаваме нищо."

На въпрос колко струва "Берое" на година министърът отговори: "Между 5 и 6 милиона лева."

Снимка: Lap.bg

Старозагорският тим е собственост на "ТЕЦ Марица-изток 2" ЕАД от септември 2011 г. Идването на новия собственик бе последвано от силни години за тима. През 2013 г. "Берое" спечели Купата и Суперкупата на страната, а през 2015 г. завърши на второ място в "А".

През последната кампания "Берое" привлече много чужденци и започна добре, но последваха слаби резултати, което пък доведе до раздяла с треньора Димитър Димитров-Херо.

Клубът предприе пълна промяна в отбора и тепърва ще работи по селекцията за новия сезон.