на живо

Спират Висшата лига заради новите случаи на COVID-19?

Обмисля се двуседмична пауза

Getty Images

Висшата лига може да спре за две седмици заради високия брой заразени футболисти и служители с COVID-19. Клубовете вече обмислят тази възможност, съобщава британският "Телеграф".

Притесненията са свързани най-вече с мутацията на COVID-19 във Великобритания, при която се наблюдава много по-бързо разпространение на заразата.

Снимка: Reuters

66-годишият мениджър на "Уест Бромич Албиън" Сам Алърдайс вече отправи призив в тази посока. "Това, че този вирус се разпространява 70% по-бързо, значи, че ние можем да направим едно правилно нещо, като въведем прекъсване. Аз съм на 66 години и последното, от което се нуждая, е да хвана COVID-19. Футболистите вероятно ще го преодолеят, но е по-трудно за хора като мен, така че съм много притеснен за себе си и за футбола като цяло", каза Алърдайс.

"Ако прекъсването ще помогне, нека го направим, а сезонът да продължи малко по-дълго, когато ще можем да се справим", добави той.

Висшата лига отбеляза рекорд по заразени за една седмица - 18 футболисти и служители. Мачът между "Евертън" и "Манчестър Сити" вече бе отложен заради голям брой играчи с положителни проби в състава на "гражданите".

Снимка: Getty Images

Под въпрос е и двубоят между "Тотнъм" и "Фулъм" тази вечер заради заразени в отбора на гостите.

Призивите за почивка идват в най-натоварения период на Висшата лига, в който в празничните дни мачовете са всеки ден. Ако бъде приета идеята, спирането на първенството ще е през януари.