на живо

Спорен момент в края на мача Атлетико (Мадрид) - Барселона (ВИДЕО)

Реферът Никола Рицоли не отсъди дузпа за каталунците, местните медии го критикуват

Спорен момент в края на мача Атлетико (Мадрид) - Барселона (ВИДЕО)

Реваншът между Атлетико и Барселона ще се запомни с един спорен момент, който може би реши изхода от сблъсъка. В самия край на мача реферът Никола Рицоли не отсъди дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Габи след удар на Иниеста.

Играчите на Барселона протестираха бурно, наобикаляйки главния съдия, но той даде само пряк свободен удар в полза на „каталунците”.  

В крайна сметка отборът на Барселона бе елиминиран от турнира, а традицията шампионът на Европа да не съумява да защити титлата си се спази.

Каталунските медии акцентираха върху феноменалното представяне на Атлетико и слабата игра на Барселона, но не пропуснаха да споменат и грубата грешка на италианския съдия.

Най-краен бе „Спорт”, който написа "Гризман и Рицоли спряха Барселона в Шампионската лига.”

"Мундо Депортиво" зае по-умерена позиция, но също обърна внимание на грешката на Рицоли. "Една Барса без ресурси отпада в Шампионската лига", написа изданието.

Снимка: Getty Images

Относно най-дискутираното и спорно положение в края на мача треньорът на "каталунците" Луис Енрике бе доста лаконичен:

Дали имаше дузпа в края? Бях на скамейката и не видях добре, но ми казаха, че такава е трябвало да бъде отсъдена. Не това е причината за отпадането ни. Поемам цялата вина. Поздравления за Атлетико!