на живо

Заедно в подкрепа на Стела (ВИДЕО)

26-годишното момиче се нуждае от 82 хил. евро за операция

Спортни клубове в Стара Загора се обединиха в подкрепа на 26-годишната Стела Пенчева. Момичето се нуждае от средства за операция в чужбина, за да проходи без протези и без болка.

Участие в събитието взеха гимнастичките от клуб "Берое", както и спортисти от боен клуб “Атила”.

Стела се нуждае от 82 хил. евро за операция в Кипър. Тя претърпява тежка катастрофа през 2020 г. След направени няколко операции и дълга рехабилитация, според българските специалисти последиците са необратими. Прекъснати са важни нерви, отговарящи за сетивността на краката и таза и двигателните функции на левия крак, причиняващи пареза.

В американския институт AIMIS се оказва, че чрез оперативно лечение възстановяването може да продължи.

“Дотук успях с подкрепата на близките ми да се справя, да остана жива, да виждам как расте детето ми. Имам нужда от вашата подкрепа, за да стана отново пълноценна майка, да се събуждам без болка. С операцията e възможно е да се подобри качеството ми на живот изцяло. Да се премахне болката, да мога да движа отново глезена си и да имам чувствителност в таза, която за момента липсва.“, споделя Стела Пенчева.

"Идеята на нашия клуб е да направим една седмица, в която тренировките да бъдат с благотворителна насоченост. Паричките ще бъдат събрани за Стели. Тези хора имат нужда от нас, ние сме здрави и трябва да им помагаме. Ние трябва да бъдем добрия пример.", заяви Ивайло Георгиев - треньор от боен клуб "Атила".

Треньорката по художествена гимнастика – Стелияна Решитарова, споделя, че веднага е откликнала на идеята да помогнат на Стела. Причините са много – да дадат пример на своите възпитанички, да покажат, че когато различни хора се обединят – всичко е възможно. Освен това Стелияна и Стела са били съученички в училище, което допълнително мотивира младото момиче.

"От години се познаваме, през годините не бяхме се виждали, но се радвам, че сега отново се срещнахме и можем да помогнем. Радваме се, че можем да ѝ окажем такава помощ. Искаме децата да следват този пример. Решихме, че има нужда и ние сме готови да помогнем.", добавя треньорката по художествена гимнастика.

Всеки желаещ може да потърси кампанията "Да подкрепим Стела" в социалните мрежи.

Дарителска сметка: BG94UBBS80021463268010
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Стела Пенчева