на живо

Спорт и танци: За пластичния Ноле и хандбалния Шакил (ВИДЕО)

Петър Бакърджиев представя най-интересното от света на спорта през изминалата седмица

Спорт и танци: За пластичния Ноле и хандбалния Шакил (ВИДЕО)

Спортът изисква сила, координация и въображение. Танците също! Днес ще говорим за двама пластични господа, които изумиха света през изминалата седмица.

От една страна имаме световния номер 1 в тениса - Новак Джокович. Благодарение на голямата сръбска диаспора в Австралия, той се чувства като у дома си там. 

Снимка: Getty Images

Тъй като всички участници в Откритото първенство на Австралия са подложени на задължителна изолация в хотелските си стаи, за да се намали до минимум възможността за заразяване с коронавирус, феновете на големите звезди трябва да са изобретателни. Джокович е в Аделаида, а неговите почитатели решиха, че ще му е много приятно да чуе музика от родината си.

И не сбъркаха! Ноле дори излезе на терасата си и потропна ужичко хоро!

Именно този балкон предизвика недоволството у неговите колеги. Гуидо Пея от Аржентина заяви, че цялата му стая не е толкова голяма! Той се превърна в поредния, призовал за равни условия на живот за тенисистите. 

Част от играчите с по-долна позиция в ранглистата са недоволни и споделят, че нямат никакви условия за тренировки в хотела, храната е ужасна, а дори има и... мишки.

От корта скачаме в залата за хандбал, за да ви представим Гатие Мвумби от Конго. Той участва на световното първенство и предизвика истински фурор. Огромният спортист (висок 192 см и тежащ официално 110 кг, а неофициално 140) носи прякора Хандбалния Шакил О'Нийл. 

Приликата с баскетболната легенда е видима, въпреки че американецът е с 24 см по-висок. Самият Шак се радва на своя хандбален двойник и дори го нарича "По-малкото ми братче".