на живо

Спортът в България остава без публика до 31 август

Здравният министър удължи срока, в който всички колективни и индивидуални спортни мероприятия ще се провеждат без присъствието на фенове

СДВР

Спортните мероприятия в България ще се провеждат без публика до 31 август, стана ясно след последната заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Забраната за публика бе въведена на 9 юли, като преди това на мачовете от българското първенство се допуснаха зрители.

След два дни шампионът "Лудогорец" и носителят на Купата на България "Локомотив" Пловдив ще играят за Суперкупата, а новият сезон в Първа лига започва на 7 август.

"На основание Заповед № РД-01-447/31.07.2020 г. на министъра на здравеопазването се удължава срокът, за който всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи се провеждат без публика. До 31 август не се допускат зрители на открити и закрити спортни обекти.

Остава в сила разрешението спортисти под 18-годишна възраст да бъдат с един придружител при колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер.

До края на извънредната епидемична обстановка е задължително поставянето на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.) за служителите, персонала, треньорите и длъжностните лица в спортни обекти и съоръжения за практикуване на спорт на закрито, в зали за танци, басейни, фитнес центрове и зали за фитнес.

Допуска се спортисти и спортуващи да не поставят защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата.", пише в съобщението, разпространено до медиите.

Тагове: