на живо

"Спортинг" Лисабон отново се препъна в кошмара си

Победната серия на шампионите бе прекъсната

"Спортинг" Лисабон допусна първа грешка през новия сезон на португалското футболно първенство. След три последователни успеха, актуалният шампион на страната завърши при равенство 1:1 гостуването си на "Фамаликао".

"Лисабонските лъвове" не оправдаха ролята си на фаворит и позволиха на своя съперник да доминира и да създаде повече голови положения. Развръзка, която изглежда изненадващa на фона на трите поредни поражения, с които "Фамаликао" започна шампионата. От друга страна обаче именно този тим по традиция създава проблеми на "зелено-белите", които не спечелиха нито веднъж в предходните четири срещи от съперничеството, а сега отново се провалиха в преследване на трите точки.

Столичани все пак могат да бъдат доволни, че не регистрираха загуба, след като домакините взеха преднина само 22 минути преди края на редовното време. В 68-ата атакуващият халф Иван Хайме блесна с прекрасен пробив и отлично подаване зад гърба на защитата. До него достигна Иво Родригеш, който преодоля вратаря Антонио Адан и стреля във вратата. Попадението обаче не бе записано на негова сметка, защото в опит да изчисти от голлинията Гонсало Инасио нацели своя съотборник Нуно Мендеш, от чийто крак топката влетя в мрежата. Родригеш все пак бе с основна роля, реванширайки се за две пропуснати чисти положения в по-ранни етапи от срещата, при които Адан се справи перфектно.

"Спортинг" Лисабон изравни в 82-ата минута след изпълнение на ъглов удар. Полузащитникът Жоао Палиня бе оставен непокрит на втора греда и от няколко метра се разписа за 1:1. Впоследствие стражът на домакините Луис Жуниор спаси опасни изстрели, но най-добрата ситуация за победен гол отново бе за "Фамаликао". В добавеното време от осем минути резервата Андре Рикардо излезе под ъгъл сам срещу Адан, но вратарят на шампионите отново се оказа неопреодолим и неслучайно бе избран за играч на мача.

Равенството е трето поредно в съревнованието между "Фамаликао" и "зелено-белите". Въпреки впечатляващото си представяне срещу шампиона, тимът на треньора Иво Виейра остава с едва една точка от възможни 12 в първите четири кръга. "Фамаликао" бе последният тим, открил точковата си сметка в първенството. От своя страна грандът от Лисабон оглавява класирането с 10 точки, колкото има и вторият "Порто", спечелил по-рано в съботната вечер с 3:0 у дома срещу "Арука", и третият "Ещорил".

В неделя вечер "Бенфика" приема "Тондела" в столицата и при победа ще оглави таблицата еднолично с пълен актив. Двубоят може да гледате на живо на VOYO.BG от 20:00 ч., както и впоследствие на запис по RING.