на живо

Християн Стоянов пред bTV: Всяка капка пот си е заслужавала! (ВИДЕО)

Лекоатлетът спечели наградата за Спортист №1 с увреждания за трета поредна година

Християн Стоянов пред bTV: Всяка капка пот си е заслужавала! (ВИДЕО)

Християн Стоянов беше избран за Спортист номер 1 с увреждания за трета поредна година. 23-годишният лекоатлет заслужи това признание, след като стана сребърен медалист на 1500 м на параолимпийските игри в Токио.

Снимка: Reuters

"Спортист номер 1 за 2021 година е приз, който за мен показва, че трудът, който съм положил по пътя към спечелването на този медал, е оценен. Показва ми, че си е заслужавала всяка капка пот и всеки ден, който е преминал изцяло в тренировки. Това е награда, която получавам за трети пореден път, трета поредна година, но въпреки това смятам, че не я заслужавам само аз.

Заслужава я и Ружди Ружди, който се представи през тази година не по-слабо от мен, а напротив, дори и по-добре. Тъй като той бе европейски шампион, а аз бях вицешампион. Но това е без значение. Тъй като знам, че както аз, така и той, както и всички останали спортисти в топ 10 на Спортист на годината, са положили много труд, за да спечелят тези олимпийски медали. Всеки един от тях заслужава да бъде тук, да бъде награден с такъв приз и всеки един от тях знае как се печели", каза Християн във видео за bTV.

В кариерата си Стоянов има световна и европейска титла в шампионати за спортисти с увреждания, вицешампион е на европейското първенство от тази година, а в Рио де Жанейро през 2016-а завърши на седмо място.

А нашето специално празнично шампионско видео с послания от всички главни действащи лица за България от олимпийските игри в Токио и останалите спортни герои на страната ни, гледайте в полунощ на 31 декември само по bTV!