на живо

Спортният министър за Диксън: Не го познавам, не е писал писъмце (ВИДЕО)

Министерството на спорта няма нищо общо с терените на "Левски", не е като с ЦСКА, каза Андрей Кузманов на пресконференция

Спортният министър за Диксън: Не го познавам, не е писал писъмце (ВИДЕО)

Служебният министър на спорта Андрей Кузманов отрече кандидатът на "Левски" Джоузеф Диксън да се е свързвал с него относно намерението си да инвестира в "Герена".

Преди няколко седмици, британският бизнесмен заяви на пресконференция, че документите по концесията вече се подготвят. Диксън обаче не пожела да назове имената на хората и институциите, с които се е срещал. След проверка на bTV стана ясно, че всъщност нито една българска институция не е водили преговори с него.

"Относно "Левски", терена на "Левски" и човека, който иска да ръководи. Нито го познавам, нито знам какъв е, нито има нещо написано, писъмце или нещо. Министерството на спорта няма нищо общо с терените на "Левски", не е като с ЦСКА. Мен като министър на спорта ме притеснява и най-малкият клуб в България. "Левски" е емблематичен клуб, но всички клубове и федерации са равни. Тотото, ако може да помага, ще помага на всички поравно. Това е моята визия и виждане. Някой друг може да има друго виждане. Да, "Левски" е емблема, но трябва да има равнопоставеност", каза Кузманов на пресконференция.

По-рано днес мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков обяви, че прекратява преговорите с британеца Джоузеф Диксън за прехвърлянето на собствеността на клуба. Със съобщение на сайта на "сините", бившият голмайстор разкри, че съществените разминавания между декларираните намерения за инвестиции и последвалите ги действия не са го убедили, че Диксън е правилният човек за тима от "Герена".

Снимка: Lap.bg

Сираков твърди, че не е получил убедителни гаранции нито за размера, нито за произхода на средствата, които трябваше да бъдат вложени в клуба и стадиона.

Съобщението на Сираков дойде само ден след поставения от Диксън ултиматум. Британецът обяви, че дава срок на "Левски" до 30 юни за предоставяне на нов договор от страна на ръководството на футболния клуб за сделка или в противен случай ще се откаже от инвестиционните си намерения.