на живо

Способен ли е "Локомотив" на чудо?

"Смърфовете" излизат за реванша си срещу "Страсбург" тази вечер

Lap.bg

Носителят на Купата на България "Локомотив" Пловдив е в позиция да поднесе истинско футболно чудо на феновете у нас! "Смърфовете" излизат днес срещу своите "колеги по трофей" във Франция - "Страсбург" в реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. 

Първият мач в Пловдив завърши с победа 1:0 за гостите. Единственото попадение тогава отбеляза Митрович. Секунди преди топката да попадне във вратата на Мартин Луков, пловдивчани останаха с човек по-малко. Йосип Томашевич беше изгонен, а въпреки числения превес на "Страсбург", футболистите на Бруно Акнрапович не позволиха топката отново да се оплете в тяхната мрежа.

Снимка: Lap.bg

Французите едва ли ще подходят безотговорно към срещата тази вечер (15 август) на собствен терен. 

В "Локо" трябваше да разплитат казус с визи на двама от футболистите си преди тръгване. Лично собственикът Христо Крушарски застана пред френското посолство, за да разбере защо Стивън Езе и Парвиз Умарбаев нямат разрешение да влизат във Франция. В крайна сметка Бруно Акрапович ще може да използва и двамата в мача. Казусът с Езе се оказа по-сложен и той ще пътува днес за Франция, тъй като има разрешение да пребивава само 1 ден в страната.

Отборът от Пловдив ще е без Томашевич, заради червения му картон в първата среща.

Голям плюс за "Страсбург" пък ще бъде пламенната подкрепа на феновете. Очаква се двубоят да се изиграе пред 20 000 души, които обаче едва ли ще уплашат борбените пловдивчани.

Ще поднесе ли изненада "Локо"? Това ще стане ясно тази вечер (15 август) след мача, който започва в 21:30 ч.