на живо

Скандал! Спряха "Хофенхайм" - "Байерн" заради обиден банер, играчите с уникална реакция

Мишената е президентът на домакините Дитмар Хоп

Скандал в германския футбол! Мачът между "Байерн" Мюнхен и домакина "Хофенхайм" от 24-ия кръг в Бундеслигата бе спиран на два пъти - в 66' и около четвърт час преди края. Баварският колос водеше с 6:0, но феновете на шампионите издигнаха обиден банер по адрес на президента на "Хофенхайм" Дитмар Хоп. След двете прекъсвания, двубоят продължи с уникална протестна реакция на футболистите.

Главният съдия Кристиян Дингер спря играта в 77', а част от звездите на "Байерн", спортният директор Хасан Салихамиджич и новият силен човек в клуба Оливер Кан отидоха при запалянковците с молба плакатът да бъде свален и да спрат с обидните скандирания към Хоп. 

Двата тима останаха в тунела около пет минути, след което се завърнаха на терена. В знак на протест срещу действията на ултрасите обаче, футболистите и на двата отбора просто безцелно си подаваха топката в средата на терена до последния съдийски сигнал.

Босът на "Хофенхайм" Дитмар Хоп е недолюбван от феновете в Германия, тъй като бе в основата на това наскоро привържениците на "Борусия" Дортмунд да получат тригодишна забрана да гостуват на неговия тим. Запалянковците на Бе Фау Бе получиха подкрепа от тези на "Борусия" Мьонхенгладбах, както и на "Байерн", но за пръв път се пристъпва към конкретни действия.

Хоп не е на почит и защото налива милиони в "Хофенхайм", смятан от феновете в страната, включително тези на шампиона "Байерн", за изкуствен отбор.

Тагове: