на живо

БФС спря юношески първенства по футбол до пролетта на 2021 г.

Заради влошената епидемична обстановка

БФС реши да прекъсне първенствата в детско-юношеския футбол за отборите с играчи на възраст до 15 и до 17 години до пролетта на 2021 г. заради влошената епидемична обстановка и големия брой новорегистрирани случаи на заразени с COVID-19 в тимовете.

Спира се и детско-юношеският турнир за Купата на БФС, а от футболната централа посочват, че до решението се е стигнало след обсъждане с всички зонални и областни структури на БФС, както и по препоръка на медицинската комисия към БФС.

Решението влиза в сила от петък, 13 ноември.

Снимка: levski.bg

"Всички структури на БФС по места продължават да са в ежедневна връзка с регионалните здравни власти и са в готовност да предприемат допълнителни мерки, включително и временно спиране на първенствата и в останалите възрасти и групи в аматьорския футбол.

След постъпило предложение от Професионалната футболна лига и отново с цел превенция на разпространението на COVID-19 в българския футбол, БФС взе решение при турнирни мачове между отбори от професионалния и аматьорския футбол, участниците в него (футболисти, треньори и служители на съответните клубове) да са задължени да представят негативни резултати от PCR тест за COVID-19, проведен не по-рано от 1 ноември 2020 г. В противен случай последните ще бъдат считани за нередовни и няма да бъдат допускани до участие в съответната среща.", пише още в съобщението на сайта на БФС.

По-рано днес стана ясно, че се удължава извънредната противоепидемична обстановка до края на месец ноември, а това означава, че мачовете от Първа и Втора Лига ще продължат да се играят през празни трибуни.

Снимка: Lap.bg

Така дългоочакваният мач на 21 ноември между ЦСКА и "Левски" ще бъде при закрити врата. Без публика остават още няколко срещи с голям заряд в първенството - дербито на Пловдив между "Локомотив" и "Ботев" (28 ноември), както и сблъсъкът между ЦСКА и ЦСКА 1948 (29 ноември).

На 26 ноември ЦСКА приема "Йънг Бойс" (срещата може да гледате пряко по bTV Action от 19:15 ч.) в мач от груповата фаза на Лига Европа. Зрители по трибуните няма да присъстват. 

Така ще бъде и по време на срещата на националния тим срещу Финландия от Лигата на нациите на 15 ноември.

Снимка: Lap.bg

Спортните събития у нас се провеждаха пред ограничен брой зрители до 29 октомври. По време на футболните мачове беше разрешено по трибуните да присъстват до 1000 човека на сектор (или 30% от капацитета му). Присъстващите трябваше да спазват социална дистанция и да сядат през място. Спортните събития на закрито пък можеше да се провеждат при спазване на дистанция от най-малко 1,5 м между зрителите, както и при запълнен капацитет по-малко от 50%.