на живо

Отнеха правата на наши тенисисти заради корупция

Санкциите са наложени във връзка с разследване на TIU

Getty Images

Спряха правата на двама български тенисисти заради предполагаеми корупционни действия, съобщиха в прессъобщение от Tennis Integrity Unit (TIU) - организацията, която се занимава с разследването на уредени мачове в тениса.

Става дума за братята Карен и Юри Хачатрян, а правата им отнети от 15 юни. Наказанието им е свързано с разследване на TIU за предполагаеми нарушения на Програмата за противодействие на корупцията в тениса.

Те нямат право да се състезават или да присъстват на събития, организирани или признати от ръководните органи на спорта.

Карен Хачатрян е на 24 години и в момента е №3021 в ранглистата на ITF на сингъл, а 19-годишният му брат Юри е №3126.

През миналия месец Карен Хачатрян, който е роден в Армения и получи българско гражданство преди няколко години, игра на турнира в Маями и загуби във втория кръг на квалификациите с 0:6, 0:6 от друг българин - Адриан Андреев. В първия той победи Жун-юй Чжао от Китай.

Юри Хачатрян пък отстъпи с 4:6, 4:6 на Александър Ляоненка от Беларус в квалификациите на турнир в Пловдив в началото на този месец. През годината той отпадна и на два турнира във Флорида.