на живо

Сръбска певица псува Ван Перси в Туитър (ГАЛЕРИЯ)

Холандският нападател забърка балкански скандали на дербито в Турция

Робин ван Перси отнесе цветиста обида от сръбска певица за лудориите си по време на голямото турско дерби между "Фенербахче" и "Бешикташ". Холандецът донесе победата на "фенерите" с единственото попадение през второто полувреме, но успя да се забърка в два големи скандала с балкански привкус.

Най-напред Ван Перси издейства червен картон на Душко Тошич. При борба за топката между двамата бившият голмайстор на "Манчестър Юнайтед" използва серия мръсни прийоми, а сърбинът не сдържа нервите си и посегна с глава. Ван Перси се свлече театрално на тревата и това предопредели решението на рефера.

След мача съпругата на Тошич - попзвездата Йелена Карлеуша - написа недвусмисленото "R. van Persie is one stupid motherf*****" в туитър, а по-късно изтри поста си по молба на мъжа си.

А след като отбеляза решителното попадение, холандецът успя да съсипе приятелството си с капитана на "Бешикташ" Огюзан Озякуп. Двамата играха заедно в "Арсенал", но въпреки това Ван Перси се плъзна на колене и отпразнува гола по твърде провокативен начин именно пред Озякуп. "Двамата бяхме добри приятели. Това се промени днес. Понякога истинското лице на определен футболист се вижда на терена".

Халфът също е роден в Холандия и се развива в академията на "Арсенал" в периода 2008-2012, преди да запише няколко мача и за първия състав. Именно Ван Перси му помогна да се адаптира в Лондон след трансфера му от "АЗ Алкмаар".