на живо

Сръбски професор по епидемиология разкритикува Джокович (ВИДЕО)

Специалистът смята, че тенисистът е отправил грешно послание

Сръбски професор по епидемиология разкритикува Джокович (ВИДЕО)

Темата за бъдещето на Новак Джокович продължава да вълнува цяла Сърбия. На фона на ниското ниво на ваксинация в западната ни съседка, професорът по епидемиология Зоран Радованович разкритикува тенисиста, като заяви, че с действията си той е отправил грешно послание.

"Оценявам това, че той никога не се опита да се превърне в инфлуенсър на хора, които са против ваксините. Никога не си позволи публично да поставя под съмнение необходимостта от ваксиниране.", каза професорът пред bTV.

"Сега обаче се страхувам, че вече е представян за смел, млад мъж, който отстоява свободата на своя личен избор. Представян е пред света като икона на антиваксърите."

Снимка: Reuters

"Проблемът е, че неговото поведение е малко необичайно, малко налудничаво. Той трябва да признае пред себе си, че ние няма как да знаем цялата истина, но като разумни същества е редно да се доверим на науката и на медицината. Той просто трябва да промени изцяло своето поведение, ако иска да продължи да бъде пример. Ще бъда удовлетворен, ако наистина осъзнае грешките си.", добави Зоран Радованович.

А какво още каза пред екипа на bTV един от най-големите умове в сръбската медицина и здравеопазване - гледайте в централната ни емисия новини в 19 часа.