на живо

Сръбско семейство би бразилци в Русия (СНИМКИ)

"Те ни обиждаха, а майка ми трябваше да слуша!", ядосва се един от участниците в краткото меле

Сръбско семейство се оказа в центъра на бой по трибуните по време на загубата на националния им тим от Бразилия в последна среща от груповата фаза в турнира.

stat

По време на срещата между феновете се разрази скандал, а сръбските привърженици отговориха семейно и с груба сила. Пред медии в западната ни съседка участниците в боя разказаха какво се е случило.

Снимка: Getty Images

"Бях на мача с майка ми и баща ми. През цялото време група бразилци ни псуваше, показваше ни неприлични жестове, а майка ми трябваше да слуша всичко това! Баща ми им направи забележка, а те тръгнаха срещу нас. Нямаше какво друго да направим! Единият започна да удря баща ми, дойдоха още 7 с него. Опитах се да го защитя. Майка ми също скочи", обрисува ситуацията един от замесените.

Той е леко пострадал, както и баща му. Жената няма наранявания. Бързата реакция на стюардите предотврати по-сериозно спречкване.

Снимка: Reuters

Семейството живее в Цюрих и подкрепяше Сърбия и в трите мача от груповата фаза на турнира. 

"Около нас имаше много сърби, а никой от тях не ни помогна. Повечето снимаха, докато бразилците ни биеха. Не ги интересуваше, че нападат и жена. В първите два мача нямахме никакви проблеми, а дори не подозирахме, че такова нещо може да ни се случи", каза още потърпевшият.