на живо

Срам за "Севиля" - тежка загуба от "Мирандес" и елиминация за Купата на Краля (ВИДЕО)

"Червено-белите" приключиха участието си още на осминафинал

Срам за "Севиля" - тежка загуба от "Мирандес" и елиминация за Купата на Краля (ВИДЕО)

"Севиля" допусна едно от най-срамните си поражения в последните години, губейки с 1:3 като гост на втородивизионния "Мирандес" в среща от осминафиналите за Купата на Краля. Тимът от Андалусия бе отстранен в толкова ранна фаза на надпреварата за втори път в последните четири сезона, след като в голяма част от срещата на "Естадио Мунисипал де Андува" игра безотговорно, разсеяно и с липса на каквато и да е решителност в действията си.

"Мирандес", който до 2012 г. не бе играл никога дори във второто ниво на испанския футбол, се класира за четвъртфиналите за трети път в последните осем години. През сезон 2011/12 "червените" от областта Кастилия и Леон добиха известност с пробива си до полуфиналите, а сега взеха реванш за отпадането от "Севиля" на 1/4-финал през 2015/16.

Пред близо 6 хиляди зрители домакините поведоха още в 7-ата минута. Матеус се справи с опеката на Жул Кунде в наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл. 23-годишният бразилски нападател, привлечен под наем от "Уотфорд", удвои преднината на "Мирандес" след половин час игра. Мощният му удар от над 20 метра бе отклонен от Неманя Гудел и топката изненада Томаш Вацлик. Именно вратарят на гостите бе причината те да не изостават с още по-сериозен резултат на почивката.

А веднага след нея Юлен Лопетеги замени Банега, Мунир и Кунде с Окампос, Жордан и новото попълнение Ен Несири. "Севиля" започна да организира по-качествени нападения, но вместо да намали дефицита, домакините получиха дузпа. Ударът на Алваро Пеня в 54-ата минута обаче бе отразен от Вацлик. В 85-ата все пак "Мирандес" стигна до трети гол, дело на Алваро Рей, който вече има три попадения в турнира. Нолито се разписа за гостите в добавеното време, но не смекчи болката на феновете, пътували до Северна Испания.

"Севиля" е вторият фаворит, който напуска надпреварата след загуба от тим от по-ниска дивизия, след като "Атлетико" Мадрид бе елиминиран от "Културал Леонеса" на 1/16-финал. А "Мирандес", който има само една загуба в 14 домакинства от всички турнири през сезона, е единственият тим от Сегунда дивисион, който достигна 1/4-финалите. Там "червените" ще срещнат един измежду "Барселона", "Реал" Мадрид, "Валенсия", "Виляреал", "Атлетик" Билбао, "Гранада" или "Реал Сосиедад".

Тагове: